Saturday, January 26, 2013

Another week to go..

She has another week to go before the Term 1 starts in Feb insyaAllah.

For the past 2weeks, she attended the Vacation Swimming classes. Then this week, we spent our time at the local libraries nearby our house for the school holiday activities. Alhamdulillah. Penat juga nak drive ke sana ke mari, tapi mengenangkan kesian pula kat Maryam. Boring duduk rumah especially when her dad's not at home. 

Day 1: takdpt nk join, gara2 xcukup umur 5yo. Sungguhpun lagi few months aje lagi.

Cardboard Art Making & Colouring Activity

Kite Kinetics - Make your own kite

Kite Kinetics - Play

From Garden to Collage
 
Oriental Fan - Cool for Summer
 
Swimming for fun
 

Monday, January 14, 2013

Her play date during school holidays

We went to her friend's house for the second time during the first week of school holidays. Alhamdulillah, it was such a pleasure as the visit was such a great one- same like our first time. They are so lovely and cook plenty of dishes as though we came in a battalion. hehe..

As usual, the kids had a great time playing together and Maryam refused to go back home..

A few minutes on iPad, and then playing time..

 
Pilaf rice + eggplant + mince meat (Can't remember the name of the food)
 
 
Rice and bread..nak pecah perut kena paksa makan..

 
This was when they came to our house, having ice-cream and banana dates cake for tea.
Forgot to snap some photos during our lunch that day

 

Friday, January 11, 2013

Her 15 minutes session

She's really enjoying her 15-minutes reading session daily, Alhamdulillah.

Normally, she'll extend her reading time from 15-minutes to half an hour or even an hour. Before she starts her session, she'll insists me to set the 15-minutes timer on the phone, and continue for the next 15mins if she stills want to continue reading. And she will stop her session whenever she feels tired.



Since her swimming lesson is just next to the library, we'll either go and borrow some books before or after her swimming class. It's just because she has already finished reading all books borrowed the day earlier.

We'll just borrow those simple and short books suitable for her age. Alhamdulillah, she can read quite well so far. Alhamdulillah. But surely, I need to be beside her always, to ensure she pronounces the words properly. Otherwise, main belasah je especially those long and difficult words for her. Hehe..


Wednesday, January 9, 2013

Vacation Swimming


Today was her third day of vacation swimming class. Alhamdulillah. There's an improvement here and there from day to day; although I know she's still afraid of the water, especially when trying to put her head into the pool.




The vacation class are just for 10 consecutive days starting last Monday, 7th. There are 5 students  in a group per instructor, for about 30 minutes in a session. Besides, I can see that all the instructors looks very friendly and charming when dealing with the kids. And look at their swimming attire, looks quite decent. 

Hope Maryam's getting better day by day in swimming, and insyaAllah will enrol her in the term class too when the school term begins in February. Hoping one day Ummi can get the chance to learn too, insyaAllah.

Friday, January 4, 2013

Premier Summer Reading Challenge 2012/13

Let's join this challenge! =)

Still have about a month to go before the challenge ends on 11th Feb 2013.

A great way to spend the long summer holidays with our children insyaAllah =)

Thursday, January 3, 2013

Crabbing on the 1st day of 2013

We went to Mandurah for crabbing last Tuesday, i.e. on the first day of 2013. It was really a last minute decision, where we decided to join a couple of our friends. Since we didn't have any crabbing tools, so off we went to find one. Heheh..just one - enough for hubby. At first, the plan was to go for crab scooping, thus only 1 crab scoop for us =)

Actually, we're quite reluctant to go at first since the weather is soooo hot. Memang tak tahan la bila keluar mencari crab scoop tu. But, Alhamdulillah. The weather was really kind to us- it was really windy and nice all the time when we're there. Alhamdulillah!

It was such a great experience since the previous year, we only went for crabbing under the bridge ie highway in Mandurah too, using the crab net. The spot for this time was quite convenient, very close to the toilet and there's a playground for the kids while waiting for the daddy-daddy to go scooping. And yes, definitely the mummys will just sit under the tree, chit-chatting and reading books. Lebihnya bersembang la kan, while keeping an eye on the kids.

We arrived at about 7.30am, and then break for early lunch at about 10am. Had picnic with variety of foods-from nasi lemak, sandwiches, doughnuts, fries, kuetiau goreng, mihun to nasi berlauk! The daddys managed to catch quite a number of crabs Alhamdulillah =)

Since it was quite early that time, we then decided to go for another try under the bridge. Hehehe..Alhamdulillah, another large 5 crabs for us! =)

Some of the catch of the day =)

 At about 1pm, we then headed back home. Bahagi-bahagi la ketam yang dapat tu =)

So, we had ketam masak lemak for lunch on the next day, with tomyam ayam and steamed pak choy. Alhamdulillah, a simple lunch and dinner for three of us =)

Ketam Masak Lemak

 
Steamed Pak Choy with oyster sauce
 
Tomyam ayam

What did the little princess do while her Ayah went to the sea? She's busy playing at the playground and here a photo of her while resting in the tent =)

Princess reading book, resting for a while

Wednesday, January 2, 2013

Percubaan menjala di musim panas

Sejak minggu lepas; bermula dari 25hb lagi, Perth dilanda heatwave. Cuaca yang sangat panas sehingga mencecah 42deg. Memang dugaan sungguhlah. Siang malam berkipas dan berhawa dingin. Sungguhpun begitu, panas-panas pun ada juga meredahnya kerana memenuhi jemputan tetamu selain berBoxing Day. Hehe..

Pada tengahari Krismas, kami menghala ke rumah sahabat. Alhamdulillah, dijamu Nasi Dagang Kelantan =) Mulanya, ingatkan takkan ke mana-mana, maklumlah cuti umum di sini memang mostly kedai tak dibuka lebih-lebih hari Krismas. Keesokannya, kami cuba meredah juga Boxing Day. Untuk nak lihat sendiri bagaimana manusia menjadi 'gila' sedikit pada hari yang kebanyakkan barang dijual pada harga yang sangat murah. Berbeza dengan suasana di UK, kebanyakan kedai dan pasaraya di sini, dibuka hanya pada jam 11 pagi. Masa tu, memang hari dah mula terik dan sangat panas. Kalau di UK dahulu, ramai yang sehingga berkampung di depan kedai/pasaraya yang ingin dituju, hanya kerana ingin menjadi orang pertama masuk ke kedai dan kedai dibuka sangat awal! Kalau di sana, dahlah buka pada awal pagi, di kala musim winter pula, gila tak gila manusia hanya kerana ingin bershopping! Huhu..

Kami juga sempatlah mencari dan membeli barang-barang yang dirasakan perlu dan telah berfikir sekian kalinya. Malah ada yang bertahun juga fikir keperluan untuk membelinya! Heheh..

Selain itu, kami hanya duduk di rumah mengenangkan cuaca yang begitu terik. Maryam juga tak tertahan dan sering ajak kami segera pulang ke rumah apabila berada di luar. Memang tak terbayang bagaimana kepanasan di neraka Allah nanti, hanya kerana dugaan panas dunia sedikit pun sudah tak tertahan. Moga Allah pelihara kami sekeluarga dan sahabat semua dari api nerakaMu, Allah Allah.

Bila berada di rumah pula, mulalah berfikir menu apa untuk dimasak. Boring juga anak dan suami asyik makan masakan yang sama. Tapi, biasalah. Chef tak seberapa pandai ni bukannya rajin sangat lebih-lebih lagi pada ketika musim panas yang cepat letih dan penat. Apapun, kenalah digagahkan juga kan, sebab diri sendiri pun tak larat dan sampai hati nak keluar makan sahaja sentiasa. hehe..

Jadi, antara menu yang dicuba ialah roti jala dan kari ayam. Alhamdulillah. Menjadi juga jalaan saya untuk pertama kali di sini. Punyalah lama menyimpan tool menjala, barulah sekarang digunakan. Hehe..

 
Selain tu, saya juga ada mencuba untuk membuat honey orange chicken. Cubaan yang lebih menjadi kali ini dan lebih rasa honey orange chicken berbanding cubaan sebelum ini. Chef tak bertauliah, camtu lah.hehe..Menu ini digandingkan dengan sayur bayam merah, yang saya rasa teringin nak makan apabila menonton rancangan masakan di tv. Alhamdulillah. Menu kampong tak seberapa dari chef tak berapa pandai. hehe..