Monday, October 8, 2012

Food..food..and food

Being a FTHM is not as easy as people normally think of. Some people might think that those FTHM akan duduk-goyang-kaki bila kat rumah. From my experience working full time for 5 years before came here, rasanya lebih banyak masa lapang kot masa kat office. Bila kat rumah rasa terlalu banyak kerja nak buat, not necessarily housework sahaja, we also need our own-sweet-time masa di rumah. Am not complaining, but sangat bersyukur apabila Allah mengabulkan doa untuk diri menjadi FTHM/WAHM or whatever you wanna call it.

Okay, enough of babbling..lately I've been craving for different kind of food. Huhuh..sekejap nak makan tu, sekejap nak yang ni..Kalau yang mudah nak dapat kat sini tu takpela jugak kan. Showing you some of it..Kalau kat Malaysia, zass order je kat kedai ya..kat sini nak order kat siapa la pula kan. Masak sendiri or telan airliur ajela..hehe


Ikan bakar percik wrapped in banana leaves

  
Kuetiau udang..(actually nak kuetiau kerang)

Yummy oxtail soup. Alhamdulillah!

These only some of them that I managed to make it myself. Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment